ZLUBACZOWA.PL - Informacje z Lubaczowa, powiatu lubaczowskiego

„Wólczan” z kozieradką nagrodzony Perłą 2019


Leszek i Danuta Jakimowiczowie – Leda Ser z Wólki Krowickiej za ser „Wólczan” z kozieradką otrzymali „Perłę” – nagrodę przyznawaną w ogólnopolskim konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Nagroda została wręczona w czasie międzynarodowych targów Polagra FOOD w Poznaniu.

„Perła” przyznawana jest najlepszym regionalnym i tradycyjnym produktom żywnościowym oraz za najlepsze danie i potrawę regionalną i tradycyjną

Organizatorem centralnym Konkursu, którego celem jest identyfikacja regionalnych produktów i dań oraz ich promocja, przygotowanie producentów do uczestniczenia w systemach jakości żywności, zarówno na szczeblu unijnym, jak i krajowym, zachęcenie rolników i właścicieli lokalnych firm do korzystania z dorobku polskiego dziedzictwa kulinarnego w celu wzbogacenia swojej oferty rynkowej, jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego w partnerstwie ze Związkiem Województw RP i ośrodkami doradztwa rolniczego.

Źródło: gminalubaczow.pl

PRZECZYTAJ TAKŻE:

REKLAMA:


Dodaj komentarz

Pamiętaj o tym, że w internecie nie jesteś anonimowy.

Nie obrażaj, nie używaj przekleństw i nie pomawiaj. To Ty odpowiadasz, za to, co piszesz – portal w żadnym przypadku nie ponosi odpowiedzialności prawnej za Twoje teksty. Przypominamy, również że dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum. Jeśli uważasz, że któryś z komentarzy nie powinien się tu ukazywać zgłoś nam to.

Ostatnio dodane

Najbliższe wydarzenia

Na sygnale

Ostatnio dodane

W obiektywie

HOME | REKLAMA | PATRONAT MEDIALNY | | POLITYKA PRYWATNOŚCI | REGULAMIN FORUM| KONTAKT |                                                               

ZLUBACZOWA.PL to blog informacyjny. Właściciel nie jest związany z żadnym wydawnictwem.